< terug

Kippendijen met pompoen

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 45 min
  • 400 g ontbeende kippendijen in stukken
  • 1 geschilde flespompoen in plakken
  • 1 dl olijfolie
  • sap en rasp van 1 citroen
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 3 theel. komijn
  • 2 theel. korianderpoeder
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 2 grote venkelknollen in parten
  • zout en peper uit de molen
  • koriander of platte peterselie om te garneren
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Rasp
Vruchtenpers
Ovenschaal
Oven op 185graden

BEREIDINGSWIJZE

1. Verwarm de oven voor op 185 °C.
2. Meng voor de marinade de olijfolie met sap en rasp van de citroen en de sinaasappel.
3. Voeg ook de komijn, korianderpoeder en paprikapoeder toe.
4. Schik alle groenten in de ovenschaal.
5. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met 3/4 van de marinade.
6. Marineer de kip met de overige marinade en voeg zout en peper toe.
7. Bak eerst de groenten 10 minuten in de warme oven en schep ze dan om.
8. Leg de kip erbij en bak vervolgens nog ca. 25 minuten.
9. Garneer met koriander of platte peterselie naar smaak.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Puree met een
lente-uitje!