< terug

Tagliatelle met tamme eendenborst

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Bijgerecht

  • 30 min
  • 5 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 5 eetl. suiker
  • 1.5 dl rode wijn
  • 1 bakje frambozen
  • 2 takjes tijm
  • 400 gram tagliatelle
  • 2 eendenborsten
  • 1 eetl. olijfolie
  • Zeezout
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Scherp mes
Koekenpan
Twee kookpannen
Oven op 185 graden
Aluminiumfolie

BEREIDINGSWIJZE

1. Maak de sjalotjes schoon en snipper ze fijn.
2. Fruit de sjalotjes in een beetje olijfolie langzaam tot ze er glanzend uitzien.
3. Voeg de suiker toe en laat dit lichtbruin kleuren.
4. Voeg de rode wijn en de tijm toe en laat dit langzaam inkoken tot de saus lichtgebonden is. Haal de saus dan van het vuur af.
5. Verwarm de oven voor op 185 graden Celsius.
6. Snijd de eendenborst op het vet in een ruitvorm in.
7. Smeer de vetkant in met grof zeezout.
8. Bak de eendenborst eerst op de vetkant op hoge temperatuur tot het vet knapperig is.
9. Draai de eendenborsten om en kleur ze in 1,5 min guodbruin.
10. Haal het vlees uit de pan en leg op een ovenschaal.
11. Gaar de eend in de voorverwarmde oven in ca. 10 minuten.
12. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
13. Haal de gare eend uit de oven en laat deze afgedekt onder aluminiumfolie ongeveer 4 min rusten.
14. Breng de saus langzaam aan de kook.
15. Verdeel de tagliatelle over de borden.
16. Snijd de eendenborst en plaats op de tagliatelle.
17. Voeg de frambozen toe aan de kokende saus, roer 1 keer door en schenk de saus over het gerecht.

Print dit recept

Tips!

Met tagliatelle verde (groen) ziet dit gerecht er nog mooier uit.