< terug

Hele kip uit de oven

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Vleesgerecht

  • 120 min
  • 1 hele kip
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. verse tijm
  • 2 eetl. verse peterselie
  • 2 eetl. verse rozemarijn
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 2 eetl. olijfolie
  • Zout en peper uit de molen
  • 1 citroen
  • Olijfoliebakspray of olie
  • 4 witte wijn of groentebouillon
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Grote koelkastdoos
Blender of keukenmachine
Kwastje
Oven op 200˚C
Ovenschaal
Keukenwekker
Aluminiumfolie

BEREIDINGSWIJZE

1. Bewaar de kip zonder verpakking en touwtje aan de poten tot gebruik in de koelkast.
2. Mix in de blender de ui, de knoflook, de helft van alle verse kruiden, de paprikapoeder en de olie.
3. Voeg op het laatst zout en peper toe.
4. Neem de kip uit de koelkast en leg de citroen in partjes in de buikholte.
5. Bestrijk de kip rondom en in de buikholte met het kruidenmengsel.
6. Zet de oven op 200˚C, spray de ovenschaal en leg daarin de kip.
7. Plaats de ovenschaal middenin de oven en reken eerst 30 minuten.
8. Voeg dan 2 dl vocht toe, bedruip de kip hiermee en laat de kip 20 minuten braden.
9. Giet daarna het overige vocht erbij en roer de aanbaksels in de schaal los.
10. Mocht het te hard gaan, gebruik dan alufolie en zet de oven iets lager.
11. Laat de kip nog ca. 20 minuten braden en bedruip regelmatig.
12. Zet de oven op 175˚C, mix de overige kruiden en voeg die de laatste 10 minuten toe.
13. Check de gaarheid door een poot te bewegen, gaat die gemakkelijk los, dan is de kip gaar.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Worteltjes met blauwschimmelkaas en gebakken aardappelpartjes.