< terug

Gnocchi met Kippenworst

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 30 min
  • 1 pak gnocchi
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 gekookte kippenworstjes, gesneden
  • 250 gr baby portobello’s
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 tomaat
  • 500 gr asperges
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 el Pijnboompitjes
  • 2 el witte wijn of kippenbouillon
  • 50 gr verse geitenkaas (gekruid)
  • 2 el verse basilicum
  • 1 el citroensap
  • Zout
  • Peper
  • Parmesaanse kaas
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de Gnocchi met Kippenworst:

1) Zet een grote pan met water op het vuur en voeg hier een snufje zout aan toe. Breng het water aan de kook voordat je de gnocchi er aan toevoegt.

2) Kook de gnocchi zo lang als op de verpakking staat aangegeven.

3) Snijd de kippenworstjes, portobello’s, tomaat en ui naar de gewenste grootte.

4) Verhit ondertussen in een grote pan de boter en olijfolie.

5) Voeg de gesneden worstjes, de portobello’s en ui toe en verhit onder af en toe roeren tot de worstjes bruin en de groentes zacht zijn.

6) Voeg de asperges en de knoflook toe, verhit dit nog 4 minuten.

7) Snijd de basilicum fijn

8) Voeg de wijn, citroensap, gesneden tomaat, basilicum en kippenbouillon toe en breng aan de kook.

9) Kook totdat bijna al het vocht is verdampt.

10) Voeg de geitenkaas, zout en peper toe.

11) Roer de gare gnocchi erdoor en besprenkel met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

 

De Gnocchi met Kippenworst is nu klaar, eet smakelijk!

 

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.

Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Eet smakelijk!