< terug

Kipburger met spiegelei

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Lunchgerecht

  • 15 min
  • 250 g voorgekruid kipgehakt
  • 4 eetl. eieren S of M
  • 4 sesambolletjes
  • 2 eetl. tomatenketchup
  • boter of margarine om in te bakken
  • botersla
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kipburger met spiegelei:

EXTRA NODIG
2 koekenpannen
plank

1. Haal het kipgehakt uit de koelkast en verdeel dit in 4 gelijkmatige stukken. Draai van deze stukken 4 kipgehaktballen en druk deze vervolgens plat zodat er een kipburger ontstaat.
2. Neem de eieren uit het doosje in de koelkast.
3. Verwarm de boter in een koekenpan, laat dit goed uit bruisen en bak hierin de burgers.
4. Keer ze regelmatig en bak de burgers goudbruin en gaar.
5. Snijd de bolletjes doormidden met een mes.
6. Bestrijk de onderste helft met de ketchup.
7. Leg vervolgens de sla op de onderste helft van het bolletje bovenop de ketchup.
8. Bak vervolgens de spiegeleieren in een andere, schone koekenpan. Je kan er voor kiezen om de dooier heel te laten of door te prikken.
9. Verdeel de burgers over de broodjes.
10. Schep de spiegeleieren bovenop de kipburgers en leg het bovenste deel van het bolletje erop.

De kipburger met spiegelei is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Frietjes!