Hoofdgerecht
Bereidingswijze van de sperziebonenstamppot met gerookte kip:
1. Zet een grote pan met water op het vuur en breng dit aan de kook. Kook de aardappelen hier in gaar. Zet tegelijkertijd een pan met ruim water op en kook hierin de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.
2. Snijd de uien in halve ringen. Verwarm boter of margarine in een koekenpan en fruit hier de ui in aan. Bak de ui op medium vuur goudbruin.
3. Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en vang je hierbij een kopje van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn, breng op smaak met zout en peper en giet een beetje van vocht erbij. Roer goed door zodat een smeuïge puree ontstaat.
4. Als de sperziebonen beetgaar zijn giet je ze af en roer je ze door de aardappelpuree heen. Roer tot slot de ui, paprika en kip door de stamppot. Serveer de sperziebonenstamppot hierna direct.
De sperziebonenstamppot met gerookte kip is nu klaar, eet smakelijk!
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
Bent u opzoek naar nog meer gezonde kiprecepten? bezoek dan deze pagina: Gezonde kiprecepten
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login