< terug

Kip Fajita Tortilla

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 25 min
Benodigdheden::
  • 450 gram kippendijen
  • 4 eetlepels olijfolie, gescheiden
  • 1 grote citroen
  • 1 theelepel elk: gedroogde oregano, gekruid zout, gemalen komijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemalen chilipoeder, paprikapoeder, gemalen rode peper
  • 2 grote hele (niet gesneden) paprika's
  • 1 gele ui, in dikke ringen gesneden
  • Tortilla’s
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Voorbereiding:
Rasp de schil van de limoen of citroen totdat je ongeveer 1/2 theelepel hebt. Pers vervolgens de citroen of limoen voor twee eetlepels sap.

Snijdt bij het gebruik van kippenborsten de borsten eerst horizontaan doormidden. Stamp hierna de kippenborsten in gelijkmatige dikke stukken voordat je gaat marineren. Zo zorg je ervoor dat de kip overal gelijkmatig gaar wordt. Bij gebruik van kippendijen hoeft er geen extra voorbereiding plaats te vinden.

Marineren:
Pak een kom waar de marinade in kan worden gemaakt. Voeg aan deze kom 2 eetlepels olijfolie toe, het geraspte citroen/limoenschil en de 2 eetlepels citroen/limoensap. Roer hier vervolgens 1,5 theelepel gedroogde oregano, gekruid zout, gemalen komijn doorheen, 1 theelepel knoflookpoeder en halve theelepel van zowel gemalen chilipoeder, paprikapoeder en gemalen rode peper. Klop dit samen tot een gladde massa.

Plaats de kip in een ruime hersluitbare zak en voeg het merendeel van de marinade aan toe, hou ongeveer twee eetlepels van de marinade over voor later. Kneed de marinade goed in de kip en bewaar de kip en de overgebleven marinade in de koelkast. Leg de kip in de koelkast voor 2-3 uur, maar niet langer dan 4 uur. Zelfs 30 minuten marineren is al effectief, prik dan bij kippendijen wel enkele gaten met een vork in de dijen. Dit is niet nodig bij kippenborsten of wanneer het marineren langer duurt dan 30 minuten.

Bestrijk de overige 2 eetlepels olie over de paprika’s en uienringen en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Verwarm vervolgens de grill voor op middelhoog vuur en vet de grill royaal in, wees hier niet te zuinig mee! Leg op de ene helft van de grill de uienringen en de hele paprika’s, grill ze ongeveer 8 tot 10 minuten (draaien elke 3-4 minuten) tot ze gaar en verkoold zijn.

Haal de kip en het kommetje met achtergehouden marinade uit de koelkast, pak met een tang de kip uit de zak en laat hier het overtollige marinade van afdruipen. Leg de kip plat op de grill en smeer hier meteen wat van de achtergehouden marinade uit de kom op. Sluit de grill en bak 3-5 minuten of tot de kip mooi gekarameliseerd is. Gebruik een scherpe metalen draaischijf om de kip op te schrapen en om te draaien. Smeer de kip vervolgens met het laatste deel van de gereserveerde marinade in en sluit vervolgens de grill om nogmaals 3-5 minuten te bakken of totdat de binnenkant van de kip 71 graden Celsius heeft bereikt.

Haal de kip van de grill en dek dit losjes af met folie om 5 minuten te rusten. Snijdt hierna de kip in dunne plakjes en voeg nog meer zout toe indien nodig. Snijdt vervolgens ook de paprika in dunne reepjes en trek de ui in aparte ringen. Plaats de tortilla’s op een bord en smeer een laag guacamole hierover uit. Plaats hierop de kip, paprika en uien en top dit naar wens af met wat zure room, avocado en verse koriander/groene uien.

Geniet ervan!

 

Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl

 

Print dit recept

Tips!