< terug

Kip teriyaki

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 40 min
Ingrediënten:
  • 700 g kipdijfilet
  • 75 ml sojasaus
  • 75 ml mirin
  • 100 ml water
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el honing
  • 1 tl sesamolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el maizena
  • 1 lente-uitje
  • sesamzaadjes
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereiding:

Stap 1:
Doe over de kip zout en peper en verhit ondertussen een braadpan met olijfolie. Bak de kip op middelhoog vuur goudbruin.

Stap 2:
Voeg alle ingrediënten, behalve de maizena toe en breng het aan de kook. Nadat het aan de kook is geweest, zet je het vuur lager en doe je een deksel op de pan. Laat het ongeveer 25 minuten sudderen. De kip wordt dan zacht en mals.

Stap 3:
Als de kip zacht en mals is, maar de saus te dun, dan kun je de saus binden met maizena. Voeg de maizena roerend toe aan de saus. Daarna is de saus dik. 

Stap 4:
Het gerecht is bijna klaar. Snijd voor de garnering nog lente-ui fijn en bestrooi dit met sesamzaadjes over het gerecht. 

Tijd om te genieten!

Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl

Print dit recept

Tips!