< terug

Kippenvleugels met zwarte bonen

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Vleesgerecht

  • 50 min
  • 800 g kippenvleugels
  • 500 g zwarte bonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 cm verse gemberwortel
  • 4 eetl. sojasaus
  • 2 theel. kaneel
  • 2 theel. anijszaad
  • 2 lente- of bosuitjes
  • 1 eetl. geroosterd sesamzaad
  • Gemalen zwarte peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Oven op 200˚C
Ovenschaal
Blender of keukenmachine
Mengkom

BEREIDINGSWIJZE

1. Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor en leg de kip in de schaal.
3. Rasp de gember, laat de bonen uitlekken en hak de knoflook fijn.
4. Mix de bonen met de knoflook, de geraspte gember, de sojasaus, de kaneel en de anijs.
5. Voeg dit toe aan de kip en bestrooi het geheel royaal met peper.
6. Plaats de schaal middenin de oven gedurende ca. 40 minuten.
7. Keer de kip halverwege en check de gaarheid.
8. Gebruik eventueel aluminiumfolie om de kip mee af te dekken als deze te donker wordt.
9. Garneer met dun gesneden lente ui en het sesamzaad.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Oosterse roerbakgroenten
Cashewnoten en rijst gemengd met wortelsnippers.