< terug

Romige Toscaanse Kipschotel

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 30 min
  • 350 g kippendijen
  • Brassica koolzaadolie Bak & Braad
  • 250 ml kookroom
  • 125 ml kippenbouillon
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 10 g verse spinazie
  • 50 g zongedroogde tomaten
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de Romige Toscaanse Kipschotel:

Extra nodig:
Gietijzeren koekenpan
Kernthermometer

1. Voor de romige Toscaanse kipschotel verwarm je je barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
2. Snijd de kippendijen een of twee keer doormidden, afhankelijk van de grootte.
3. Zet de pan op het rooster met een scheutje koolzaadolie.
4. Bak de kip in 3-5 minuten aan, tot elke kant mooi bruin is. Haal de kip uit de pan en zet apart.
5. Voeg nu de slagroom, de kippenbouillon, de zongedroogde tomaatjes, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas toe aan de pan.
6. Roer voorzichtig tot het begint in te dikken.
7. Voeg nu de gewassen spinazie toe aan het geheel en roer dit goed door elkaar heen.
8. Laat het sudderen tot de spinazie begint te slinken.
9. Doe de kip terug in de pan en zorg dat de kip een kerntemperatuur van 70°C bereikt.
10. Serveer met pasta of met stokbrood.

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Serveer met pasta of met stokbrood.