Hoofdgerecht
Bereiding:
Breng als eerst volgens de aanwijzingen op de verpakking de pasta aan het koken tot deze beetgaar is. Snijd in de tussentijd de broccoli in kleine roosjes, waardoor ze later tijdens het bakken niet te hard blijven. De stronk kan worden geschild en in hele kleine stukjes worden gesneden.
Snipper de ui tot fijne uiersnippers en snijd de zongedroogde tomaten klein. Snijd ook de knoflook fijn, de plakjes katenspek in stukken en de kipfilet mooi in kleine blokjes. Marineer de kipfilet in een aparte schaal vervolgens met 1 eetlepel knoflookpoeder en paprikapoeder en een scheutje olijfolie. Zet de gemarineerde kipfilet even apart.
Plaats een wok op het vuur met een goede scheut olijfolie en bak hierin de ui, knoflook en het katenspek. Bak dit 5 minuten waarna de kipfilet, zongedroogde tomaten en de broccoli roosjes kunnen worden toegevoegd. Bak het geheel tot de kip gaar is.
Nadat de kip gaar is kan de paprikapoeder en slagroom worden toegevoegd. Om het wat pittiger te maken kan er nog een halve theelepel chilivlokken worden toegevoegd. Laat dit enkele minuten met een deksel op de pan rustig pruttelen. Roer hierna de parrano snippers er doorheen totdat deze gesmolten zijn. Voeg dan als laatst de pasta toe aan het geheel en roer dit door de romige saus.
Verdeel dit heerlijke en simpele gerecht over de borden en genieten maar!
#quickmeals #easydinner #easymeals #makkelijkerecepten #pasta #chickenpasta #pastametkatenspek #pastametkip #pastarecepten #kiprecepten #dinnerrecipes #chickenrecipes
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login