< terug

Maaltijdsalade kip, met quinoa en spelt

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

    ico

    Vleesgerecht

  • 30 min
  • 2 kipfilets
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • ½ kopje verse basilicum
  • ½ kopje verse mint
  • ½ kopje verse peterselie
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • ½ kopje kikkererwten
  • 1 kopje quinoa
  • 2 kopje spelt
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 citroen
  • Feta kaas
  • Zout en peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van deze heerlijke maaltijdsalade:

1. Zet de oven aan op 180 graden Celsius. Zet een koekenpan op hoog vuur en doe hetzelfde met een steelpan. Voeg wat olijfolie toe aan de koekenpan. Doe de kippenbouillon in de steelpan en voeg hier de spelt en vooraf gewassen quinoa aan toe. Kook dit een minuutje of 10-12 gaar. Bak de kipfilets samen met wat peper en zout aan beide kanten totdat ze licht bruin zijn. Leg de kipfilets vervolgens in een ovenschaal en bak ze gaar in de oven voor een minuut of 10 op 180 graden.

2. Pel de mango en snijd deze in blokjes naar het gewenste formaat. Snijd de avocado in 2 stukken en haal de inhoud eruit met een lepel. Snijd vervolgens in blokjes naar het gewenste formaat.

3. Haal de blaadjes verse mint van de takjes af en hak dit fijn. Snijd ook de basilicum en de peterselie fijn.

4. Pak de mosterd erbij en doe dit in een grote kom. Snijd met een mes 3 stukken schil van ongeveer een centimeter breed van de citroen af van boven naar beneden. De rest van de schil mag om de citroen blijven zitten. Snijd vervolgens de citroen in 2 stukken en knijp het sap eruit boven de kom waar de mosterd in zit. Voeg hier wat zout en peper aan toe. Voeg al roerend met een garde langzaam een scheutje olijfolie toe.

5. Pak de drie stukjes schil van de citroen erbij. Kijk goed aan de binnenkant van de schil of er nog wit van de citroen aan zit. Wanneer dit het geval is moet het witte eraf ‘gefileerd’ worden als het ware. Dit doe je het beste door het stukje schil neer te leggen en met een scherp mes het witte gedeelte eraf te fileren. Als dit is gelukt moet de schil zeer fijn worden gesneden.

6. Zodra de kip gaar is kan deze uit de oven worden gehaald en worden afgedekt met aluminiumfolie.

7. Zodra de quinoa en de spelt gaar is kan dit worden afgegoten en koud worden gespoeld met koud water.

8. Doe de quinoa en de spelt in een kom. Voeg hier fettablokjes, kikkererwtjes en alle verse kruiden aan toe. Voeg vervolgens de dressing toe aan het geheel en roer dit goed door elkaar heen met een spatel. Doe de mango en de avocado bij de kom in en roer voorzichtig dit geheel door elkaar heen. Leg de maaltijdsalade op een bord.

9. Snijd de kip in reepjes en leg het over de salade heen. De maaltijdsalade is nu helemaal af!

 

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.

Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Eet smakelijk!