< terug

Zomerse kipstamppot

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 25 min
  • 4 kipfilets in blokjes
  • 750 g geschilde aardappelen
  • 3 eetl. olie
  • 2 teentjes kleingesneden knoflook
  • 1 grote ui in stukjes
  • 150 g rucola
  • 2 kleine oranje paprika's in stukjes
  • 100 g crème fraîche
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • Kipkruiden
  • Zout en peper uit de molen
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Stamper
Hapjespan

BEREIDINGSWIJZE

1. Kook de aardappelen op de bekende wijze gaar.
2. Verwarm in die tijd de olie in de hapjespan.
3. Kruid de kip met de kruiden en roerbak deze goudbruin.
4. Voeg de knoflook, de ui en de paprika toe en laat dit pruttelen.
5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
6. Voeg de rucola en de crème fraîche toe.
7. Maak er een smeuïge stamppot van.
8. Op smaak maken met zout en peper.
9. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.
10. Schep de stamppot op de borden.
11. Verdeel het kipgerecht eroverheen.
12. Garneer met de geroosterde pijnboompitten.

Print dit recept

Tips!

Een zomerse witte wijn maakt het gerecht helemaal af!