< terug

Cannelloni’s van courgette met gekonfijte eend

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 40 min
  • 4 gekonfijte eendenboutjes uit blik (kant-en-klaar)
  • 6 geplisseerde tomaten (tomaten die gepeld zijn) of 400 gram tomatenblokjes
  • 25 cherrytomaatjes
  • 3 theelepels suiker
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 courgette
  • 3 eetlepels sinaasappelmarmelade
  • 75 gram geitenkaas
  • 1 lente-ui
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Ter voorbereiding op de cannelloni’s:
1. Als je verse tomaten gebruikt moet je die van te voren zelf plisseren, oftewel de schil van de tomaten af halen. Dit kan je het beste doen door allereerst het kroontje van de tomaten te verwijderen. Snijd vervolgens met een mes aan de achterkant een kruis in de tomaat. Leg de tomaat kort in een pannetje met kokend water tot dat het velletje een klein beetje begint te krullen. Haal de tomaat uit het kokende water en stop deze in een kom met koud water. Kort daarna kan je het vel zo van de tomaat af halen.
2. Bak de gekonfijte eend 20 minuutjes in de oven op 180 graden, zodat het vet eromheen smelt en het bot zometeen makkelijk verwijderd kan worden.

Bereidingswijze:
1. Zet de oven aan op 180 graden.
2. Snijd de geplisseerde tomaten in vieren en haal de zaden uit de tomaat met een mes. Snijd het restant van de tomaten in blokjes en doe deze in een bakje.
3. Pak de cherrytomaatjes erbij. Haal ze van de tak en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel olijfolie over de tomaatjes heen. Strooi wat zout en suiker over de tomaatjes heen. Pak één teentje knoflook en doe deze in de knoflookpers. Voeg vervolgens de knoflook toe aan de tomaatjes in de ovenschaal en hussel het geheel goed door elkaar heen. Dit moet ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden.
4. Pak het sjalotje erbij, haal de schil eraf en snijd deze ragfijn. Snijd ook de overige twee teentjes knoflook fijn. Zet een koekenpan op middelhoog vuur, doe hier een scheut olijfolie in en voeg de sjalot en knoflook toe aan de pan. Roer het goed door elkaar heen en zet het vuur niet te hoog.
5. Na een aantal minuten bakken kunnen er 2 theelepels suiker worden toegevoegd aan de pan. Roer het geheel op middellaag vuur goed door elkaar heen en als het geheel licht gekarameliseerd is, kunnen de tomatenblokjes worden toegevoegd aan de pan. Voeg direct erna de balsamicoazijn toe aan de pan en roer het geheel door elkaar. Laat dit 6 á 7 minuten op laag vuur pruttelen en roer regelmatig.
6. Pak de eendenbouten erbij, haal het vlees van het bot af en doe dit in een kom.
7. Na 10 minuten kunnen de cherrytomaatjes uit de oven worden gehaald. Als het goed is zijn de tomaatjes lichtelijk gepoft. Blijf ondertussen het geheel in de koekenpan goed door elkaar roeren op laag vuur en voeg nog een snufje zout hier aan toe.
8. Pak de courgette erbij, snijd aan beide kanten de kop eraf en snijd met een kaasschaaf van voor naar achter lange plakken van de courgette af.
9. Voeg de sinaasappelmarmelade toe aan de koekenpan en roer het geheel goed door elkaar, nog altijd op laag vuur.
10. Pak de lange plakken courgette erbij, leg deze op een snijplank, voeg per plak courgette wat eendenvlees toe en rol het geheel op tot een mooi opgerolde cannelloni van courgette met eendenvlees. Zet deze cannelloni’s vervolgens rechtop in een ovenschaal. Maak alle plakken courgette op met het eendenvlees. Als er eendenvlees overblijft kan dit bij de ovenschaal ingelegd worden, bijvoorbeeld om of over de cannelloni’s heen.
11. Pak de gepofte cherrytomaatjes erbij en voeg deze nog even kort toe aan de pan met tomatensaus. Na een paar minuten pruttelen kan de tomatensaus over de canneloni’s heen gedaan worden. Ook om de cannelloni’s heen mag tomatensaus toegevoegd worden.
12. Pak de geitenkaas erbij, snijd deze in stukken en verdeel het over de cannelloni’s van courgette met eend en tomatensaus. Doe de ovenschaal voor 10-12 minuten in de oven op 180 graden.
13. Snijd als laatste het lente-uitje in kleine stukjes. Deze kunnen over het geheel worden gestrooid, nadat de schaal uit de oven is gehaald.

 

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.

Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Eet smakelijk!