Hoofdgerecht
Bereiding van kippendij met citroen en krieltjes:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in plakjes.
Maak de krieltjes schoon en snijd deze doormidden. Leg de krieltjes in een ovenschaal en voeg daar gedroogde rozemarijn en olijfolie aan toe. Breng het zelf op smaak met peper en zout.
De kippendij wrijf je in met peper en zout. Doe vervolgens roomboter in een koekenpan en bak de kippendij. Dit doe je op een middelhoog vuur gedurende 4 tot 6 minuten. Voeg in de laatste halve minuut een theelepel citroensap toe.
De plakjes citroen en de takjes tijm kunnen over de bodem van een ovenschaal. Leg de kippendij op de citroen en schenk het bakvet over de kippendij heen.
Zet de krieltjes en de kippendij in de oven en bak 25-30 minuten.
Ondertussen is het tijd voor de snijbonen. Snijd een knoflookteentje fijn en verhit de overgebleven roomboter in dezelfde koekenpan met deksel. Fruit de knoflook op middelhoog vuur voor 1 minuut. Voeg daaraan de snijbonen toe en 4 eetlepels water. Bak dit afgedekt voor 6 minuten. Haal na de 6 minuten de deksel van de pan en bak nog 4 minuten.
Pak een mooi bord, serveer daar de krieltjes met de kippendij en snijbonen. Tijd om te genieten van de kippendij met citroen en krieltjes culinaire hoogstandje!
Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login