Hoofdgerecht
Lunchgerecht
Bereidingswijze van de zomerse salade met gemarineerde kip:
EXTRA NODIG
Barbecue of grill
Plank
Scherp glad mes
Kom met deksel
Vergiet of zeef
1. Steek de barbecue op tijd aan.
2. Snijd de kip in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm en leg ze in de kom.
3. Meng alle ingrediënten voor de marinade en voeg die toe.
4. Sluit de kom met een deksel of gebruik folie.
5. Laat de kip ca. 2 uur in de koelkast staan.
6. Keer de kip zo nu en dan.
7. Neem de kip uit de marinade en laat uitlekken.
8. Bak de kip in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar op de barbecue.
9. Gebruik aluminiumfolie onder de kip als het te hard gaat.
10. Schil de komkommer en de avocado en snijd ze in stukjes.
11. Halveer de tomaatjes met een scherp mes.
12. Vul de schaal met (gesneden) sla, de komkommer, de avocado en de tomaatjes.
13. Maak de dressing en voeg deze en de kip toe aan de salade en meng alles goed.
14. Garneer met de cashewnoten.
De zomerse salade met gemarineerde kip is nu klaar, eet smakelijk!
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
Reken voor kipfilets ongeveer 10-15 minuten om te garen!
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login