< terug

Zomerse salade met gemarineerde kip

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Lunchgerecht

  • 30 min
  • 4 ontbeende kippendijen (of halve kipfilets)
Marinade:
  • 2 theel. sambal oelek
  • 1.5 dl ketjap manis (zoet)
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 theel. gemberpoeder of djahé
Salade:
  • 1 rijpe avocado
  • 1 eetl. citroensap
  • 100 g gezouten cashewnoten
  • komkommer
  • rode en gele cherrytomaatjes
  • frisée sla
  • veldsla
Dressing:
  • 1 dl olijfolie
  • 2 eetl. citroen- of limoensap
  • 1 theel. honing
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Barbecue of grill
Plank
Scherp glad mes
Kom met deksel
Vergiet of zeef

BEREIDINGSWIJZE

1. Steek de barbecue op tijd aan.
2. Snijd de kip in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm en leg ze in de kom.
3. Meng alle ingrediënten voor de marinade en voeg die toe.
4. Sluit de kom met een deksel of gebruik folie.
5. Laat de kip ca. 2 uur in de koelkast staan.
6. Keer de kip zo nu en dan.
7. Neem de kip uit de marinade en laat uitlekken.
8. Bak de kip in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar op de barbecue.
9. Gebruik aluminiumfolie onder de kip als het te hard gaat.
10. Schil de komkommer en de avocado en snijd ze in stukjes.
11. Halveer de tomaatjes met een scherp mes.
12. Vul de schaal met (gesneden) sla, de komkommer, de avocado en de tomaatjes.
13. Maak de dressing en voeg deze en de kip toe aan de salade en meng alles goed.
14. Garneer met de cashewnoten.

Print dit recept

Tips!

Reken voor kipfilets ongeveer 10-15 minuten om te garen!