< terug

Kipcurry

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 50 min
  • 8 grote kippendijen of kipdijlapjes in stukjes
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetl. kerriepoeder
  • Gemalen zwarte peper
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 eetl. aardappelmeel of allesbinder
  • 0.5 dl kook- of slagroom
  • 50 g geroosterde gehalveerde amandelen
  • Zout uit de molen
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kipcurry:

EXTRA NODIG
Wok of diepe pan
Aluminiumfolie
Serveerschaal

1. Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
2. Verwarm de olie in de wok en roerbak hierin de gesneden uien met de knoflook.
3. Voeg de kip toe en bestrooi met de kerrie en peper naar smaak.
4. Voeg de bouillon toe en laat dit ca. 20 minuten zachtjes pruttelen.
5. Kook in die tijd zilvervliesrijst gaar.
6. Evenals groenten als sugar snaps.
7. Neem de kip uit de wok en houd die even warm in aluminiumfolie.
8. Roer het aardappelmeel los met de room.
9. Voeg dit al roerende toe aan de wok en laat de saus op een hoge stand binden.
10. Leg de kip terug in de saus en maak de saus op smaak af met zout.
11. Serveer de currykip in de voorverwarmde schaal en voeg de garnering toe.

De kipcurry is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Naan brood
Rijst
Sugar snaps vermengd met lente ui en wortel.