< terug

Kippenvleugeltjes in piri piri saus

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 40 min
Ingrediënten:
  • 1 kg gemarineerde kippenvleugels
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 kilo krieltjes met schil
  • 4 vleestomaten
  • Ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Piri piri saus
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Kippenvleugeltjes met een Portugees tintje. Een heerlijke maaltijd met een extra beetje pit.

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30-40 minuten

Bereidingswijze:
1. Begin met het aan de kook brengen van water voor de krieltjes. Zorg voor ruim water, aangezien de tomaten hier ook in ontveld zullen worden. Verwarm de oven in de tussentijd voor op 180 graden.

2. Voeg in een kom de piri piri saus toe aan de kipvleugels. Om de piri piri saus zelf te maken, kun je het recept van onze Kippenlever Piri Piri nog een keer nalezen of bekijken.

3. Meng de kippenvleugels goed met de piri piri saus, totdat de saus helemaal verdeeld is. Leg de kippenvleugels vervolgens in een ovenschaal. Schenk hier wat olijfolie overheen en voeg een beetje water aan de schaal toe, zodat de kip in de oven mals blijft.

4. Laat de kippenvleugels 20-25 minuten garen in de oven.

5. Was de krieltjes af, zodat de schil goed schoon is.

6. Snipper de uit en kneus de knoflook om deze makkelijk te kunnen pellen.

7. Bereid de tomaten voor op het plisseren. Snijd hiervoor het kroontje uit de bovenkant van de tomaat en snijd in de onderkant een kruis in het velletje. Maak deze sneeën niet te diep.

8. Voeg de krieltjes toe aan het water, zodra dit kookt. Breng het water na toevoeging van de aardappelen weer op een hoog vuur aan de kook. Kook de krieltjes in zo’n 15 minuten gaar.

9. Het kokende water van de krieltjes gebruik je ook voor het plisseren van de tomaten. Hiervoor zijn een schuimspaan en een bakje met ijskoud water nodig. Dit bakje water zet je in de buurt van de pan met het kokende water neer.

10. Laat de tomaten voorzichtig in het kokende water zakken. Laat ze meekoken, totdat te zien is dat de schil al wat los begint te raken. Schep de tomaten vervolgens met de schuimspaan uit het kokende water en doe ze direct in het kommetje met het ijskoude water.

11. Laat de tomaten even afkoelen en pel vervolgens het velletje hier vanaf. Door de tomaten tijdens het pellen onder water te houden, is het nog gemakkelijker om het vel te verwijderen.

12. Snijd de tomaat in kwarten en snijd de zaden eruit. Wat er van de tomaat overblijft, snijd je in smalle repen.

13. Wanneer de krieltjes klaar zijn met koken, kun je deze met koud water afspoelen.

14. Na 20-25 minuten zijn de kippenvleugeltjes ook klaar en kun je deze uit de oven halen. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie om de vleugels op temperatuur te houden, terwijl je de rest van het gerecht bereidt.

15. Snijd de aardappeltjes in kwarten.

16. Zet een wok op hoog vuur en voeg olijfolie aan de pan toe.

17. Wanneer de wok op temperatuur is, voeg je hier de krieltjes aan toe en breng je deze op smaak met zeezout.

18. Voeg vervolgens de gesnipperde ui aan de wok toe. Pers de knoflook en voeg ook deze aan de pan toe. Laat dit geheel aanfruiten tot de ui en knoflook licht gekleurd zijn.

19. Voeg de spinazie toe aan de wok. Breng het geheel verder op smaak met zout en peper.

20. Voeg de geplisseerde tomaten toe op het moment dat de spinazie geslonken is. Nu hoeven de tomaten enkel nog wat opgewarmd te worden en kan de wok van het vuur worden gehaald.

21. Verdeel de inhoud van de wok over een serveerschaal en leg de kippenvleugeltjes hier bovenop.

Eet smakelijk!

Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
Website: www.kiprecepten.nl

Print dit recept

Tips!