< terug

Oosterse kip met cashewnoten

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 40 min
  • 500 g ontbeende kippendijen zonder vel
  • 150 g cashewnoten
  • 2 eetl. olie om in te bakken
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 0.25 Spaanse peper, zaden verwijderd en in ringetjes
  • 1 cm verse gemberwortel, geschild en fijn gehakt
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 3 lente uien in stukjes van 4 cm
  • 4 eetl. oestersaus
  • 2 eetl. ketjap manis (zoete sojasaus)
  • 1 eetl. vissaus
  • 0.5 limoen (sap)
  • 1 bosje verse koriander
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Hapjespan

BEREIDINGSWIJZE

1. Rooster de cashewnoten in een droge pan.
2. totdat ze beginnen te kleuren en laat ze afkoelen.
3. Gebruik dezelfde pan en bak de kip in de olie.
4. in ongeveer 15 minuten gaar.
5. Voeg dan de knoflook, Spaanse peper en de gember toe.
6. en roerbak ca. 1 minuut op hoog vuur.
7. Doe nu de paprika en de lente ui erbij en roerbak ca. 1 minuut.
8. Blus dit af met de oestersaus, de ketjap, de vissaus.
9. en het limoensap en laat weer 5 minuten op laag vuur pruttelen.
10. Doe er als laatste de geroosterde cashewnoten bij.
11. Garneer dit gerecht met verse koriander naar smaak.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Zilvervliesrijst.