< terug

Oosterse kip met cashewnoten

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 40 min
  • 500 g ontbeende kippendijen zonder vel
  • 150 g cashewnoten
  • 2 eetl. olie om in te bakken
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 0.25 Spaanse peper, zaden verwijderd en in ringetjes
  • 1 cm verse gemberwortel, geschild en fijn gehakt
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 3 lente uien in stukjes van 4 cm
  • 4 eetl. oestersaus
  • 2 eetl. ketjap manis (zoete sojasaus)
  • 1 eetl. vissaus
  • 0.5 limoen (sap)
  • 1 bosje verse koriander
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de oosterse kip met cashewnoten:

EXTRA NODIG
Hapjespan

1. Snijd de kippendijen in stukken.
2. Rooster de cashewnoten in een droge pan totdat ze beginnen te kleuren en laat ze vervolgens afkoelen.
3. Snijd de knoflook en de gember zeer fijn en de paprika, een half pepertje en de lente-ui in stukjes.
4. Gebruik dezelfde pan en bak de kip in de olie in ongeveer 15 minuten gaar.
5. Voeg dan de knoflook, Spaanse peper en de gember toe en roerbak ca. 1 minuut op hoog vuur.
6. Doe nu de paprika en de lente ui erbij en roerbak ca. 1 minuut.
7. Blus dit af met de oestersaus, de ketjap en de vissaus en laat weer 5 minuten op laag vuur pruttelen.
8. Doe er als laatste de geroosterde cashewnoten en het sap van een halve limoen bij.
9. Garneer dit gerecht met verse koriander naar smaak.

De oosterse kip met cashewnoten is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Zilvervliesrijst.