< terug

Indiase kip Garam Masala

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 30 min
  • 500 gram kippenbouten
  • 2 rode uien
  • 1 stuk gember
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 100 gram yoghurt
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1/2 citroen
  • koriander naar smaak
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de Indiase kip Garam Masala:

1. Verhit de pan met olie en bak de kip
2. Voeg dan hierbij de gesneden ui, gember en knoflook toe.
3. Als de ui glazig wordt, voeg dan de rest van de kruiden toe plus de tomatenpuree en roer dit tot een geheel.
4. Voeg dan de suiker, yoghurt en kippenbouillon toe en bak dit nog 5 minuten op laag vuur mee.
5. Doe het dan 15/20 minuten in de oven op 180 graden. Haal het uit de oven en breng het op smaak met zout, peper en de koriander.

De Indiase kip Garam Masala is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!