< terug

Noedels met kip en mango

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 40 min
  • 3 kipfilets
  • 4 dl kippenbouillon
  • 50 g sesamzaadjes
  • 400 g Japanse rijstnoedels of Chinese eiernoedels
  • 1 limoen (sap)
  • 1 eetl. vissaus
  • 3 eetl. Japanse sojasaus
  • 1 eetl. sesamolie
  • 0.5 Spaans pepertje, fijn gesneden
  • 1 mango in blokjes
  • 4 bosuitjes in dunne ringetjes
  • 0.5 komkommer
  • 1 bosje verse koriander, grof gehakt
  • 5 verse muntblaadjes, fijn gehakt
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Kookpan
Koekenpan

BEREIDINGSWIJZE

1. Breng de kip in de bouillon aan de kook.
2. Laat deze 9 minuten zachtjes doorkoken.
3. Zet het vuur uit, maar laat de kipfilets in de bouillon afkoelen (zeker 15 minuten).
4. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan mooi licht bruin en laat ze afkoelen.
5. Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
6. Klop nu een dressing van het limoensap, vissaus, sojasaus, sesamolie en het pepertje.
7. Trek de gegaarde kip met twee vorken uit elkaar, zodat je mooie draadjes krijgt.
8. Meng nu eerst de dressing door de noedels en vervolgens de overige ingrediënten.
9. Garneer met de sesamzaadjes en de munt.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Een tauge- of komkommersalade!