< terug

Noedels met kip en mango

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 40 min
  • 3 kipfilets
  • 4 dl kippenbouillon
  • 50 g sesamzaadjes
  • 400 g Japanse rijstnoedels of Chinese eiernoedels
  • 1 limoen (sap)
  • 1 eetl. vissaus
  • 3 eetl. Japanse sojasaus
  • 1 eetl. sesamolie
  • 0.5 Spaans pepertje, fijn gesneden
  • 1 mango in blokjes
  • 4 bosuitjes in dunne ringetjes
  • 0.5 komkommer
  • 1 bosje verse koriander, grof gehakt
  • 5 verse muntblaadjes, fijn gehakt
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de noedels met kip en mango:

EXTRA NODIG
Kookpan
Koekenpan

1. Zet een grote pan met ruim water op het vuur, voeg wat zout toe en breng dit aan de kook.
2. Breng de kipfilets in de bouillon aan de kook en laat deze 9 minuten zachtjes doorkoken.
3. Zet het vuur uit, maar laat de kipfilets in de bouillon afkoelen (zeker 15 minuten).
4. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan mooi licht bruin en laat ze afkoelen.
5. Kook de noedels zo lang als op de verpakking staat aangegeven.
6. Klop nu een dressing van het limoensap, vissaus, sojasaus, sesamolie en het pepertje.
7. Trek de gegaarde kip met twee vorken uit elkaar, zodat je mooie draadjes krijgt.
8. Meng nu eerst de dressing door de noedels en vervolgens de overige ingrediënten.
9. Garneer met de sesamzaadjes en de munt.

De noedels met kip en mango zijn nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Een tauge- of komkommersalade!