< terug

Pittige kip met rozemarijn

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Bijgerecht

  • 70 min
  • 1 kip in stukken
  • 2 takjes rozemarijn fijngesneden
  • 4 takjes salie fijngesneden
  • 2 rode pepers, van zaadjes ontdaan
  • 2 teentjes knoflook gepeld en grof gehakt
  • 0.5 sap van citroen
  • 0.5 citroen, in stukken
  • Zout en peper
  • 8 eetl. olijfolie
  • 500 g tomaten in parten gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 eetl. witte balsamico
  • 2 eetl. zwarte olijven
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de pittige kip met rozemarijn:

EXTRA NODIG
Oven op 200graden
Grote schaal
Wildschaar

1. Snijd de pepers in de lengte door en hak ze fijn.
2. Roer het citroensap, de knoflook, de pepers, de kruiden  en een beetje peper door elkaar met 6 eetl. olie voor de marinade.
3. Leg de kipdelen in een ruime, ingevette schaal.
4. Bestrijk de kip met de marinade en laat minimaal 2 uur  afgedekt in de koelkast intrekken.
5. Verwarm de oven voor.
6. Wrijf de kip in met zout en leg hem met de huidzijde naar boven in de oven.
7. Braad de kip in ongeveer 60 min. goudbruin en knapperig.
8. Roer voor de tomatensalade de balsamico, zout en peper door elkaar.
9. Roer er 2 eetl. olie doorheen.
10. Meng de tomaten partjes, de ui en de olijven erdoor.
11. Serveer de tomatensalade apart.

De pittige kip met rozemarijn is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Tomatensalade!