Hoofdgerecht
Bereidingswijze van de krokante kip:
EXTRA NODIG
Grote kookpan
Oven op 180˚C
Ovenschaal
Scherp glad mes
Plank
Aluminiumfolie
Koekenpan
1. Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
2. Kook de aardappels op de bekende wijze gaar.
3. Maak er puree van met de room en de kruidenboter.
4. Zet de oven aan en houd de puree hierin warm in de ovenschaal.
5. Kook dan de bimi ‘beetgaar’.
6. Snijd de kip in lange repen en was daarna handen, mes en plank met heet water.
7. Meng in een diep bord de havermout met de kipkruiden.
8. Klop in een ander bord het ei los.
9. Haal de kip eerst door het ei en daarna door de havermout, zodat deze aan alle kanten is bedekt.
10. Verwarm de olie in de koekenpan en bak hierin de kip rondom goudbruin en gaar.
11. Reken hiervoor ca. 7-8 minuten per kant en keer voorzichtig met 2 lepels.
12. Serveer de aardappelpuree met de kip, de bimi en bestrooi met de cranberries.
De Krokante kip is nu klaar, eet smakelijk!
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
Groene botersla, eetrijpe avocado, bolletje geitenkaas en kerriedressing.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login