< terug

Kip in biersaus

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

Ingrediënten:
  • 250 gram pappardelle
  • 2 stuks kipfilet
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • kipkruiden
  • 200 ml kookroom
  • kippenbouillon
  • 200 gram bimi's (aspergebroccoli)
  • 100 gram geraspte kaas
  • peterselie
  • 30 cl donker bier (bijvoorbeeld Hertog Jan Grand Prestige)
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kip in biersaus:

1. Snipper de uien. Kneus en pel de knoflook.
2. Zet een steelpan op hoog vuur en voeg hier een scheutje olijfolie aan toe.
3. Breng ondertussen een pan met water aan de kook voor de pasta. Doe hier wat zeezout in om het water sneller aan de kook te brengen en smaak te geven aan de pasta.
4. Snijd de haasjes van de kipfilet af.
5. Voeg de ui aan de steelpan toe. En pers vervolgens de knoflook boven de pan. Zet het vuur laag om ervoor te zorgen dat de knoflook en ui niet te veel kleuren. Laat deze in 2,5 minuut langzaam garen.
6. Zodra de ui glazig is, blus je het geheel af met het bier. Breng dit vervolgens op hoog vuur aan de kook. Zodra het kookt, laat je dit op een laag vuur 3-4 minuten doorkoken.
7. Vouw slagersfolie om de kip (of gebruik hiervoor een stevig plastic zakje). Sla de filet met de onderkant van een pan of bijvoorbeeld een deegroller plat, totdat de filet overal even dik is.
8. Strooi kipkruiden over de filet en verdeel de kruiden goed over de boven- en onderkant.
9. Zet een grillpan op hoog vuur en voeg hier wat olijfolie toe aan. Wanneer de grillpan op temperatuur is, leg je de kipfilet in de pan. Bak beide zijden tot deze mooi goudbruin zijn.
10. Voeg de kookroom aan de biersaus toe en doe hier ook kippenbouillon naar smaak bij. Breng het geheel weer aan de kook en laat dit vervolgens op laag vuur doorkoken.
11. Als de kip gebakken is, gaat deze 10 minuten in de oven op 180 graden.
12. Bak de bimi’s 3-4 minuten in een kleine wokpan op middelhoog vuur tot deze knapperig zijn.
13. Voeg ondertussen de pasta toe aan de pan met het kokende water.
14. Snijd wat van de peterselie fijn.
15. Zet het vuur van de biersaus uit en voeg de geraspte kaas hieraan toe.
16. Haal de kip uit de oven en dek de filets af met aluminiumfolie, zodat ze zo’n 2 minuten kunnen rusten.
17. Giet de pasta af, zodra het gaar is. Doe een klein scheutje olijfolie bij de pasta, zodat het niet aan elkaar gaat plakken. Voeg zeezout naar smaak toe en meng de pasta goed om dit te verdelen.
18. Verdeel de pasta over twee borden. Snijd de kip in repen en leg deze op de pasta. Verdeel ook de bimi’s over de borden en schenk de bier-kaassaus hier overheen. Maak het geheel af door de peterselie eroverheen te strooien.

De kip in biersaus is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!