< terug

Kip souvlaki met yoghurt dille saus

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hapjes

    ico

    Hoofdgerecht

  • 60 min
Ingrediënten:
  • 2 scharrelkipfilet
Voor de marinade:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • het sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel verse platte peterselie, fijngehakt
Voor de saus:
  • 150 ml yoghurt
  • 5 gram verse verse dille, fijn gehakt
  • het rasp van een halve citroen
Extra nodig:
  • peper en zout
  • satéprikkers
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kip souvlaki met yoghurt dille saus:

1. Rasp de citroen en bewaar het rasp. Snijd de citroen vervolgens doormidden.
2. Combineer alle ingrediënten onder het kopje ‘voor de marinade’ bij elkaar in een kommetje. Voeg hier ook peper en zout aan toe.
3. Snijd de scharrelkipfilets in blokjes en roer de marinade erdoor. Laat de blokjes in de koelkast minimaal een half uur marineren.
4. Maak de saus door de yoghurt, dille, en de rasp van een halve citroen met elkaar te combineren. Breng op smaak met peper en zout.
5. Leg de satéstokjes in een bakje met water zodat ze niet kunnen aanbranden tijdens het bakken. Rijg aan elk stokje 4 a 5 blokjes kip.
6. Grill de kipspiesjes onder de contactgrill, in de grillpan of op de barbecue tot ze gaar zijn. Serveer met brood, komkommer en de yoghurtsaus.

De Kip souvlaki met yoghurt dille saus is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Serveer met brood, komkommer en de yoghurtsaus.