< terug

Kippenpoot met sinaasappel en tijm uit de oven

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 40 min
  • 4 kippenpoten
  • 800 g krielaardappelen, grof gesneden
  • 6 kleine uien, gehalveerd
  • 8 zoete kleine tomaten, gehalveerd
  • 1 courgette, in halve plakjes
  • 6 tenen knoflook
  • 1 sinaasappel
  • 4 takjes tijm
  • zout en peper
  • olijfolie
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

BEREIDINGSWIJZE:

1. Vet een groot bakblik of ovenschaal in. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Verdeel de aardappelen over de bodem van de schaal. Verdeel hiertussen de halve uien, tomaten en courgette. Leg de tenen knoflook ook tussen de groenten. Leg de kippenpoten op de aardappelen en groente.
3. Bestrooi de schotel met zout en peper, besprenkel met olijfolie en knijp het sinaasappelsap boven de kip uit. Verdeel tot slot de tijm over de schotel.
4. Verwarm de schotel 30 minuten in de oven. Tot de kip mals is met een goudbruine korst, de aardappelen en groenten gaar.

Print dit recept

Tips!

Prik in de kip om de gaarheid te checken. Komt er helder vocht uit? Dan is de kip gaar!