< terug

Kip In Het Groen

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 20 min
  • 400 g gemarineerde kipdijfilets
  • 200 g groene groenten van het seizoen
  • 6 zoete aardappelen
  • 1 eetl. olie om in te bakken
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 oranje paprika
  • 5 g boter
  • 4 eetl. gemengde ongezouten noten
  • Zeezout en gemengde peperkorrels uit de molen
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Hapjespan
Kookpannen
Pureestamper

BEREIDINGSWIJZE

1. Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
2. Kook de groenten op de bekende wijze apart gaar.
3. Schil de aardappelen en kook deze 15-20min
4. Giet de aardappelen af en maak er met de stamper puree van. Breng op smaak met boter, zout en peper.
5. Snijd de paprika’s in blokjes.
6. Verwarm olie in de hapjespan en bak hierin de kip rondom goudbruin.
7. Voeg de gesneden paprika’s toe en roerbak ze 5min mee.
8. Serveer de groenten en de puree op een verwarmd bord en voeg de kip toe.
9. Hak de noten in kleine stukjes en bestrooi het gerecht hiermee.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Gemengde salade