Bijgerecht
Bereidingswijze van de kipfilet met champignon notensaus:
EXTRA NODIG
Hapjespan
Aluminiumfolie
1. Bestrooi de kip rondom met de vleeskruiden en zorg er voor dat alle delen van de kip gekruid zijn.
2. Verwarm de boter met de olie in de pan en laat het boter eerst goed uit bruisen voordat je de kip erin doet.
3. Bak de kip rondom goudbruin en gaar in ca. 15 minuten.
4. Neem de kip dan uit de pan en houd deze warm in folie.
5. Snijd de champignons in plakjes of in stukken die je zelf wenst.
5. Roerbak de champignons in de bakboter met de escargotkruiden.
6. Blus, al roerende, met de crème fraîche en laat de saus even inkoken op laag tot middelmatig vuur. Let hierbij op dat je regelmatig goed blijft roeren.
7. Leg de kip nog even terug in de saus en voeg op het laatst de noten toe.
De kipfilet met champignon notensaus is nu klaar, eet smakelijk!
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
LEKKER MET
Gepofte aardappel met kruidenboter!
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login