< terug

Kipfilet met champignon notensaus

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Bijgerecht

  • 20 min
  • 4 kipfilets
  • 2 eetl. Franse vleeskruiden of Sel de Camarque en poivre
  • 20 g boter
  • 1 eetl. olijfolie
  • 250 g champignons
  • 1 theel. escargotkruiden
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 4 eetl. gehakte noten (bijv. cashew)
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kipfilet met champignon notensaus:

EXTRA NODIG
Hapjespan
Aluminiumfolie

1. Bestrooi de kip rondom met de vleeskruiden en zorg er voor dat alle delen van de kip gekruid zijn.
2. Verwarm de boter met de olie in de pan en laat het boter eerst goed uit bruisen voordat je de kip erin doet.
3. Bak de kip rondom goudbruin en gaar in ca. 15 minuten.
4. Neem de kip dan uit de pan en houd deze warm in folie.
5. Snijd de champignons in plakjes of in stukken die je zelf wenst.
5. Roerbak de champignons in de bakboter met de escargotkruiden.
6. Blus, al roerende, met de crème fraîche en laat de saus even inkoken op laag tot middelmatig vuur. Let hierbij op dat je regelmatig goed blijft roeren.
7. Leg de kip nog even terug in de saus en voeg op het laatst de noten toe.

De kipfilet met champignon notensaus is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Gepofte aardappel met kruidenboter!