< terug

Hete Bliksem

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 50 min
  • 400 g aardappels
  • 3 appels
  • 400 g kipgehakt
  • 1 eetl. currypoeder
  • 5 eetl. paneermeel
  • 50 cl melk
  • 2 eetlepel suiker
  • 50 cl water
  • Klontje boter
  • Nootmuskaat
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de hete bliksem:

EXTRA NODIG
Oven op 180 °C
Ovenschaal
Plank
Kom
Kookpannetjes
Koekenpan
Pureeknijper of stamper

1. Kook de aardappels in water met een snufje zout gaar
2. Schil de appels en snij deze in blokjes
3. 1 eetlepel boter in de pan laten uit bruisen, voeg de appel, de suiker en 50 cl water toe.
4. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot de appel zacht en gaar is.
5. Bak het gehakt met de eetlepel currypoeder op hoog vuur gaar, voeg op het laatste moment peper en zout naar smaak toe.
6. Pureer de aardappels, voeg twee eetlepels boter, 50 cl melk, zout, peper en een snufje nootmuskaat toe
7. Vul de ovenschaal met onderop het gehakt, dan de appelcompote, en dan de puree. Zet de schaal in de oven op 180 graden en bak het geheel af in ca 10 minuten.
8. Haal de schaal uit de oven en zet de grillstand in de oven aan. Doe een paar kleine stukjes boter bovenop de aardappelpuree, strooi de paneermeel over de boter en puree, en plaats de schaal terug in de oven voor ca 5 minuten om een krokante bovenkant te maken.

De hete bliksem is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Een moderne twist aan een oude klassieker!