< terug

Feestelijke kiphapjes

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hapjes

  • 30 min
Kipgehaktballetjes:
  • kipgehakt en bruschettakruiden
Mini kipsate met pindasaus :
  • 250 g kipfilet
  • 2 eetl. ketjap
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 2 theel. sambal oelek
  • 4 eetl. olie
  • 50 g geroosterde pinda's
  • 1 kleine ui
  • 1 gepeld teentje knoflook
  • 1 zakje santen
  • 1 theel. ketoembar
  • 2 eetl. pindakaas
Kipwrap:
  • kruidenroomkaas
  • kipfilet (vleeswaren)
  • rucola
  • pijnboompitten
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Kommen
Keukenmachine of vijzel
Steelpan
Oven
Hapjespan
Feestelijke vlaggetjes

BEREIDINGSWIJZE

KIPGEHAKTBALLETJES
1. Meng het kipgehakt met bruschettakruiden. Draai kleine balletjes met natte handen en bak ze rondom bruin in een beetje olie.

MINI KIPSATE MET PINDASAUS
1. Snijd de kipfilet in blokjes.
2. Roer in een kom de ketjap, het gemberpoeder, 1 theel. sambal en 1 eetl. olie tot een marinade en haal hier de kip doorheen.
3. Laat de kip ca. 20 minuten marineren.
4. Hak de pinda’s fijn. Snipper de ui en het teentje knoflook.
5. Verhit 1 eetl. olie in een steelpan en fruit hierin de ui en knoflook.
6. Voeg 2 dl water met de santen en de ketoembar toe.
7. Roer de pindakaas en 1 theel. sambal erdoor tot een gladde saus.
8. Laat de saus ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.
9. Verhit 2 eetl. olie in een koekenpan en bak de kipfiletstukjes hierin ca. 5 minuten rondom bruin en gaar.
10. Steek steeds 2 stukjes kip aan een prikkertje met een Nederlands vlaggetje.
11. Roer de gehakte pinda’s door de pindasaus.
12. Breng de saus op smaak met sambal en een scheutje ketjap.
13. Doe de pindasaus over in een klein schaaltje en zet dit tussen de saté.

KIPWRAP
1. Bestrijk de wraps met de kruidenroomkaas.
2. Bedek ze dan met de kipfilet, rucola en pijnboompitjes.
3. Rol de wraps stevig op en snijd ze in plakjes.
4. Steek in ieder rolletje een cocktailprikker

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Reepjes komkommer, cherrytomaatjes, radijsjes en worteltjes!