< terug

Winterse maaltijdsoep met kip

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Lunchgerecht

  • 120 min
Bouillon:
  • 1 soepkip
  • 4 takjes peterselie
  • 3 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 5 takjes selderij
Soep:
  • 250 g courgette grof gesneden
  • 1 ui, grof gesneden
  • 20 g bloem
  • 200 g rookvlees
  • 10 cherrytomaatjes, in plakjes
  • 1 kleine winterpeen, grof gesneden
  • 250 g aardappelen in stukjes
  • 1 blikje maïs (a 125 g), uitgelekt
  • 1 bekertje room (a 125 g)
  • 125 g doperwtjes
  • Boter
  • Zout en peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Grote soeppan
Zeef
Schone theedoek
Steelpannetje

BEREIDINGSWIJZE

Voorbereiding
1. Doe de kip in de pan en voeg alle ingrediënten voor de bouillon toe.
2. Vul de pan met koud water totdat de kip net onder staat.
3. Breng aan de kook en laat het geheel 2 uur zachtjes doorkoken.
4. Haal de kip eruit en houd deze apart.
5. Zeef de bouillon en laat hem goed afkoelen.
7. Zet deze vervolgens in de koelkast, zo stolt het vet op de bouillon.
8. Zeef de bouillon door de zeef met daarin een theedoek.
9. Deze houdt het gestolde vet tegen.
10. Pluk het vlees van de kip in grove stukken.

Bereiding
1. Bak het uitje en de courgette even licht aan in een grote pan met wat boter.
2. Roer er de bloem doorheen.
3. Schenk de bouillon beetje bij beetje bij het mengsel.
4. Voeg hier de kip, het rookvlees, de tomaatjes, de peen en de aardappelen aan toe.
6. Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten zacht doorkoken.
7. Doe er de maïs, de room en doperwten bij en laat dit 15 minuten zacht meekoken.
9. Maak de soep op smaak met wat zout en peper.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Zelfgebakken bruin oerbrood.