< terug

Gegrilde kip burger met mango salsa

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 30 min
  • 2 scharrelkipfilets
  • 100 gr verse mango
  • 100 gr zure room
  • 1 kleine rode ui
  • 2 volkoren broodjes
  • 2 takjes platte peterselie
  • Een halve rode peper
  • Een handje veldsla
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de gegrilde kip burger met mango salsa:

1. Rasp een halve limoen en houd het rasp apart.
2. Snijd de mango, ui, rode peper en platte peterselie zo fijn mogelijk. Roer door elkaar in een kom. Voeg het sap van een halve limoen toe en breng op smaak met peper en zout.
2. Meng de zure room met het limoenrasp en wat extra limoensap, en breng op smaak met peper en zout.
3. Wrijf de kip in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Grill de kipfilets in de contactgrill, grillpan of op de barbecue tot hij goed gaar is.
4. Snijd de broodjes doormidden. Besmeer de onderkant en bovenkant met het zure room mengsel. Leg hierop wat sla, gevolgd door de kip. Schep als laatste de mango salsa
erop. Steek een prikker in de burger om alles goed op zijn plek te houden tijdens het eten.

De gegrilde kip burger met mango salsa is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!