< terug

Kipfilet uit de rookoven

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 45 min
  • 4 kipfilets
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. ras-el-hanout kruiden
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kipfilet uit de rookoven:

EXTRA NODIG
Rookoven of oven op 180˚C
Kommetje
Plank
Bakblik
Kwastje
Serveerschaal

1. Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
2. Verwarm de rookoven of de oven voor.
3. Pak de kipfilet en snijd de kippenhaasjes er vanaf.
4. Pak een kommetje en doe hierin de ras el hanout kruiden. Voeg hier een scheut olijfolie aan toe en meng het geheel goed door elkaar heen.
5. Marineer de kipfilets met de marinade en een kwastje.
6. Plaats de kip op het bakblik in de rookoven (of oven) en verwarm de kipfilets voor ca. 10 minuten per kant.
7. Keer de kipfilets regelmatig en check de gaarheid er van.
8. Als het vleessap helder is wanneer je in de kip prikt met een satéprikker of een vork, is deze gaar.
9. Serveer de kip op de voorverwarmde schaal.

De kipfilet uit de rookoven is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

‘krautsalat’ of witte koolsalade met noten en aardappelpuree van zoete aardappel.