< terug

Hartige broodpudding van wafels met kip

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Lunchgerecht

  • 50 min
  • 300 g gepaneerde kiphaasjes
  • 200 g wafels
  • 5 eieren
  • 100 ml melk
  • 25 ml maple syrup, plus extra voor bij serveren
  • 6 plakjes gerookte ontbijtspek
  • olijfolie om in te vetten en in te bakken
  • zout en peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de hartige broodpudding van wafels met kip:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
2. Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak hier de kiphaasjes rondom in aan.
3. Klop in een grote kom de eieren los en klop de melk samen met de maple syrup er doorheen. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
4. Scheur de wafels in grove stukken en verdeel dit over de ovenschaal. Snijd de kip in grove stokken en verdeel dit over de stukken wafels. Snijd vervolgens ook de spek in grove stukken en voeg dit toe aan de wafels. Giet het ei-beslag over de wafels en de kip.
5. Bak de brunchschotel 30 minuten in de oven. Tot het eimengsel gestold is.
6. Serveer de hartige broodpudding van wafels met kip met extra maple syrup.

De hartige broodpudding van wafels met kip is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Vervang de wafels ook eens door American pancakes!