< terug

Kippenlever piri piri

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Bijgerecht

    ico

    Hapjes

  • 25 min
Ingrediënten:
  • 1 stokbrood
  • 250 gram kippenlever
  • zeezout
  • 1 rode ui
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 4 rode chili pepers
  • 2 eetl. worcestersaus
  • 4 eetl. balsamicoazijn
  • 4 eetl. kookroom
  • 2 eetl. rode paprikapoeder
  • bakboter
  • olijfolie
  • verse peterselie
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kippenlever piri piri:

Extra benodigdheden:
– Staafmixer

1. Zet de oven aan op 180 graden. Haal de ovenplaat uit de oven en leg hier een vel bakpapier op
2. Zet een steelpannetje met water op het vuur en breng het water aan de kook.
3. Snijd 8 plakjes stokbrood schuin af en leg deze op de ovenplaat. Beprenkel de plakjes stokbrood met wat olijfolie. Doe er vervolgens nog wat grof zeezout overheen. Bak de plakjes stokbrood circa 18 minuten af in de oven op180 graden tot mooie bruine crostini’s
4. Als het water kookt kan het vuur worden uitgezet en dan kunnen de kippenlevertjes er kort voor circa 2 minuten in worden gelegd.
5. Snijd de rode ui een paar keer doormidden tot grove stukken en doe dit in een schaal. Snijd de pepers in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes die erin zitten. Vervolgens snijd je de pepers ook in grove stukken en doe ze bij de stukken ui in. Pak de 4 teentjes knoflook erbij, ontpel ze en doe ze in de kom met de ui en peper zonder dat je ze perst of fijnhakt.
6. Als de kippenlever 2 minuten in het hete water is geblancheerd kunnen ze er uit worden gehaald en met koud water worden afgespoeld. Pak vervolgens een andere schaal en doe hier keukenpapier in. Doe de kippenlevertjes in de schaal met keukenpapier.
7. Pak de citroen erbij, snijd met een mes de schil er vanaf en verwijder vervolgens de witte binnenkant van de schil met een mes, zodat alleen nog het buitenste van de schil overblijft. De binnenkant van die schil mag dus geen wit meer bevatten. Doe de schil vervolgens bij de schaal in met de rode ui, pepers en de knoflook. Voeg 2 eetlepels worcestersaus en 4 eetlepels balsamicoazijn toe aan de schaal. Pak vervolgens de staafmixer erbij en mix het geheel goed door elkaar heen totdat er geen stukken meer in zitten.
8. Pak de koekenpan erbij en zet deze op hoog vuur. Doe wat bakboter in de pan en laat dit smelten. Als de boter is gesmolten kunnen de kippenlevertjes in de pan. Bak deze aan alle kanten bruin. Pak 2 teentjes knoflook, doe ze om en om in de knoflookpers en voeg dit toe aan de kippenlevertjes in de pan. Roer de knoflook er goed doorheen. Voeg vervolgens een halve eetlepel piri piri toe aan de kippenlevertjes en roer dit geheel goed door elkaar heen. Bak dit geheel nog een minuutje of 2 door. Voeg ondertussen nog een snufje zeezout toe.
9. Haal ondertussen de crostini’s na 18 minuten uit uit de oven.
10. Pak de peterselie erbij en hak dit fijn.
11. Laat de koekenpan met de kippenlevertjes op hoog vuur staan en voeg de kookroom eraan toe. Laat dit een minuutje of 2 op hoog vuur inbinden. Doe de peterselie erbij.
12. Je kan er voor kiezen om de kippenlevertjes in de pan te laten en de crostini’s er schuin tegenaan te serveren, maar je kan de kippenlevertjes met de crostini’s ook apart opscheppen per bord.

De kippenlever piri piri is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!