< terug

Een echte FitFood Kipburger

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 20 min
  • 1 kipburger
  • 1 volkoren bol
  • 0.5 avocado
  • 1 handje rucola
  • 0.5 paprika
  • 3 plakjes komkommer
  • 1 eetlepel halfvolle mayonaise
  • 1 scheutje olijfolie
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Ook wanneer je aan je gezondheid werkt mag hier en daar een flinke kipburger natuurlijk niet ontbreken. Deze keer delen we een recept van Floris FitFood. Floris is een diëtist, personal trainer en gedragscoach met een liefde voor eten.

Bereidingswijze van de FitFood kipburger:

1. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes.

2. Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak de paprika in ongeveer 3 minuten beetgaar.

3. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, snijd in dunne plakjes en verwijder de avocado met een lepel uit de schil. Snijd de komkommer in dunne plakjes.

4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de kipburger aan 2 kanten goudbruin.

5. Snijd de volkoren bol doormidden en ga hem flink beleggen. Begin met de halvolle mayonaise en rucola. Haal de kipburger uit de pan en leg deze op de rucola. Maak de burger af met de paprika, avocado en komkommer.

6. De FitFood Kipburger is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!