< terug

Kippendijfilet met tapenade

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 50 min
Kip:
  • 8 kippendijen zonder bot en vel
  • 1 eetl. olie om in te bakken
  • 15 g roomboter
  • 1 bundel bospeen
  • 1 dl groentebouillon
Voor de tapenade:
  • 200 g verse groene olijven
  • 40 g zongedroogde tomaatjes
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 eetl. kappertjes
  • 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 dl olijfolie
  • 1 eetl. fijngeknipte basilicum
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Blender of keukenmachine
Plank
Braad-of wildpan

BEREIDINGSWIJZE

1. Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
2. Maak tapenade door alle ingrediënten in de blender te mixen.
3. Bestrijk de kip rondom met deze tapenade.
4. Verwarm de olie met de boter in de pan.
5. Bak hierin de kip rondom aan.
6. Snijd de geschraapte bospeen, indien gewenst, kleiner.
7. Voeg die met de bouillon toe aan de pan en sluit die.
8. Laat de kip ca. 45 minuten zachtjes pruttelen.
9. Check de gaarheid door in de kip te prikken: helder sap duidt op gaarheid.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Groene salade met een partje ei en krokant gebakken krieltjes.