< terug

Kipquatro met peulvruchten

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 40 min
  • 8 gemarineerde of voorgekruide kipdrumsticks
  • 1 eetl. olie om in te bakken
  • 15 g roomboter
  • 400 g mini koolmix als broccoli, romanesco en witte/paarse bloemkool
  • 1 klein potje witte bonen
  • 1 klein potje tuinbonen
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Grote braad-of wildpan
Kookpannen en/of schaal in magnetron

BEREIDINGSWIJZE

1. Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
2. Verwarm de olie met de boter in de braadpan.
3. Bak hierin de kip rondom goudbruin en gaar.
4. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te hard gaat.
5. Zet een deksel schuin op de pan en laat de kip ca. 35 minuten op een laag vuur garen.
6. Snijd de koolmix in kleine stukjes.
7. Kook de mini koolmix ‘beetgaar’ en verwarm de bonen.
8. Check de gaarheid van de kip: het kippenvlees laat gemakkelijk los van het bot.
9. Serveer de kip met de koolmix en de verwarmde peulvruchten.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Wortelsalade met knolselderijreepjes en rozijnen!