< terug

Kipquatro met peulvruchten

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 45 min
  • 8 gemarineerde of voorgekruide kipdrumsticks
  • 1 eetl. olie om in te bakken
  • 15 g roomboter
  • 400 g mini koolmix als broccoli, romanesco en witte/paarse bloemkool
  • 1 klein potje witte bonen
  • 1 klein potje tuinbonen
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de Kipquatro met peulvruchten

EXTRA NODIG
Grote braad-of wildpan
Kookpannen en/of schaal in magnetron

1. Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
2. Verwarm de olie met de boter in de braadpan. Laat het boter goed uit bruisen voordat je de kip erin bakt.
3. Bak de kip rondom goudbruin en gaar in de braadpan.
4. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te hard gaat.
5. Zet een deksel schuin op de pan en laat de kip ca. 35 minuten op een laag vuur garen.
6. Snijd de koolmix in kleine stukjes.
8. Zet een pan met water op en breng dit aan de kook.
9. Kook de mini koolmix ‘beetgaar’ en verwarm de witte bonen samen met de tuinbonen.
10. Check de gaarheid van de kip: als het kippenvlees gemakkelijk loslaat van het bot is de kip gaar.
11. Serveer de kip met de koolmix en de bonen.

De Kipquatro met peulvruchten is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Wortelsalade met knolselderijreepjes en rozijnen!