< terug

Wraps met zoete aardappelspread

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hapjes

  • 30 min
  • 500 gr zoete aardappels
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 8 (volkoren) tortilla wraps (kies de grootste)
  • 320 gr gerookte kip
  • 150 gr bladspinazie
  • 150 gr feta, verbrokkeld
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de wraps met zoete aardappelspread:

1. Zet een pan met water op hoog vuur en breng het water aan de kook.
2. Schil de zoete aardappels en snijd deze in kleine blokjes. Kook de blokjes zoete aardappel in circa 10 minuten gaar.
3. Giet de zoete aardappels af als ze gaar zijn gekookt en maal ze helemaal fijn in een keukenmachine of hakmolen. Prakken met een vork kan eventueel ook. Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en een klein scheutje olijfolie. Roer dit geheel goed door elkaar heen en proef of de smaak van de spread helemaal naar wens is.
4. Pak de gerookte kip erbij en snijd deze in dunne plakjes. Verbrokkel de feta kaas in kleine stukjes.
5. Besmeer de wraps met een laag zoete aardappelspread en verdeel daarna de gerookte kip, spinazie en feta erover. Rol de wraps op, snijd ze doormidden en serveer.

De wraps zijn nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

De zoete aardappelspread die over is, kun je de volgende dag ook lekker op brood eten!