< terug

Gevulde kipfilet met spinazie en pistache

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 40 min
  • 2 kipfilets
  • 2 sinaasappels
  • 150 gram gram kookroom
  • 1 ei
  • 50 gram spinazie
  • 25 gram pistachenoten
  • Dragon
  • Platte peterselie
  • Scheutje witte wijn
  • 3 trostomaten
  • Zout en peper
  • 40 gram room
  • 50 gram spinazie
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de gevulde kipfilet met spinazie en pistache:

Verwarm de oven voor op 150 ᵒC.

Haal de haasjes van de kipfilets (indien nodig) en verwijder eventuele vetrandjes van de haasjes. Snijd deze in kleine stukjes.

Voor de farce: meng de haasjes, 40 gram room, 50 gram spinazie en 1 eidooier in de keukenmachine tot een gladde massa.

Kneus de pistache nootjes en spatel de farce erdoor. Doe het mengsel in een spuitzak.

Snijd de kipfilets in en vul met de farce.

Laat de kipfilets kleuren in de pan en zet deze daarna 18 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd de tomaatjes in partjes en bak deze licht aan in de pan. Blus af met de witte wijn en het sap van de sinaasappels. Laat even inkoken.

Voeg 110 gram kookroom toe en laat dit nog weer even inkoken.

Hak de platte peterselie samen met de dragon.

Roer de kruiden door de saus.

Serveer de kip uit de oven met de saus.

De gevulde kipfilet met spinazie en pistache is nu klaar, eet smakelijk!

 

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.

Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Serveer de kip uit de oven met de saus!