< terug

Oranje kipballetjes

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hapjes

  • 30 min
  • 500 g ongekruid kipgehakt
  • 0.5 bosje verse munt
  • 0.5 bosje verse koriander
  • 4 eetl. sesamzaad
  • 1 theel. citroensap
  • 1 eetl. olie
  • 1 ui in stukjes
  • 1 gele paprika (pot ongeveer 250 gr)
  • 1 pepertje
  • 400 g tomatenblokjes
  • peper en zout uit de molen
  • witte wijn naar smaak
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Koekenpan
Kom
Pannetje
Staafmixer

BEREIDINGSWIJZE

1. Leg het kipgehakt in de kom.
2. Bestrooi met wat peper en zout.
3. Voeg de fijngeknipte tuinkruiden, het sesamzaad en het citroensap toe.
4. Meng en maak met vochtige handen kleine gehaktballetjes, die daarna worden platgedrukt.
5. Verwarm de olie in de pan en grill de balletjes rondom goudbruin en gaar.
6. Stoof voor de saus de ui, de gele paprika, het pepertje, de tomatenblokjes en wat witte wijn zachtjes in een pannetje.
7. Als de saus net aan de kook is, draai het gas laag en laat je het geheel nog 10 min. sudderen.
8. Pureer het geheel met de staafmixer en serveer apart.

Print dit recept

Tips!

Maak de balletjes en de saus een dag eerder klaar en zet ze voor gebruik 10 minuten in de oven.