< terug

Oranje kipballetjes

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hapjes

  • 30 min
  • 500 g ongekruid kipgehakt
  • 0.5 bosje verse munt
  • 0.5 bosje verse koriander
  • 4 eetl. sesamzaad
  • 1 theel. citroensap
  • 1 eetl. olie
  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 1 pepertje
  • 400 g tomatenblokjes
  • peper en zout uit de molen
  • witte wijn naar smaak
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de oranje kipballetjes:

EXTRA NODIG
Koekenpan
Kom
Pannetje
Staafmixer

1. Leg het kipgehakt in de kom en bestrooi het met wat peper en zout.
2. Voeg de fijngeknipte tuinkruiden, het sesamzaad en het citroensap toe.
3. Meng het geheel goed door elkaar heen en maak met vochtige handen kleine gehaktballetjes.
4. Haal de schil van de ui en snijd deze in stukjes. Snijd ook de gele paprika in stukjes. Snijd het pepertje open, verwijder de zaadjes en snijd deze in kleine stukjes.
5. Verwarm de olie in de pan en grill de balletjes rondom goudbruin en gaar.
6. Stoof de ui, de gele paprika, het pepertje, de tomatenblokjes en wat witte wijn zachtjes in een pannetje.
7. Als de saus net aan de kook is, draai het gas laag en laat je het geheel nog 10 min. sudderen.
8. Pureer het geheel met de staafmixer en serveer apart.

De oranje kipballetjes zijn nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Maak de balletjes en de saus een dag eerder klaar en zet ze voor gebruik 10 minuten in de oven.