Hoofdgerecht
Bereidingswijze van de gevulde kip:
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Maak de marinade door de olijfolie, het paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en zout te mengen in een kommetje. Giet de marinade over de kipfilets heen en wrijf de kip hiermee goed in. Zet de kipfilets vervolgens apart.
3. Snijd de prij in fijne stukjes. Doe hetzelfde met een halve rode ui.
4. Verhit een scheut olie in de pan. Pers de knoflook en fruit deze kort in de pan. Voeg vervolgens de gesneden prei en ui toe aan de pan en bak deze net zo lang tot dat ze glazig zijn.
4. Roer het mengsel uit de pan door de roomkaas. Snijd de zongedroogde tomaat in kleine stukjes en roer erdoor.
5. Maak een snede in de kip en leg de kipfilets in een ovenschaal. Vul ze met het roomkaas mengsel.
6. Bak de kip op 190 graden in 25 minuten gaar. Serveer direct.
De gevulde kip is nu klaar, eet smakelijk!
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
Lekker met een frisse groene salade.
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login