Hoofdgerecht
Bereidingswijze van de gebraden eend met carpaccio van rode biet:
EXTRA NODIG
Scherp mes
Koekenpan
Oven op 185 graden
Aluminiumfolie
Evt. een mandoline
1. Verwarm de oven voor op 185 graden Celsius.
2. Snijd de eendenborst op de vetkant in een ruitpatroon in.
3. Wrijf de eend in met grof zeezout.
4. Bak zonder olie/boter in een hete pan op de vetkant ca. 2 min.
5. Draai de eend om en kleur de vleeskant egaal bruin in ca. 1,5min.
6. Gaar de eend in de voorverwarmde oven ongeveer 7 minuten.
7. Haal de eend uit de oven en laat deze afgedekt met aluminiumfolie rusten.
8. Snijd ondertussen de bietjes en de appel in zo dun mogelijke plakjes en verdeel deze om en om op het bord.
9. Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot deze een kleurtje hebben.
10. Snijd de eendenborst in plakjes (trancheren) en leg als een waaier op het midden van het bord, over de biet en appel.
11. Leg de rucola over het geheel en besprenkel met balsamico azijn.
12. Strooi als laatste de parmezaanse kaas, pijnboompitjes en een beetje peper over het gerecht.
De gebraden eend met carpaccio van rode biet is nu klaar, eet smakelijk!
Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.
Eend mag net als wild nog roze zijn van binnen. Dan is het juist extra lekker!
Om het beste uit deze website te halen, is het goed om een eigen account te creëren. Zonder account blijven je boodschappenlijstje en favoriete recepten niet opgeslagen.
Met een account heb je de volgende voordelen:
Heb je al een account? Login