< terug

Carpaccio van rode biet met gebraden eend

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 20 min
  • 2 eendenborsten
  • 1 pakje gekookte bietjes
  • 2 zachte zoete appels
  • 100 gram rucola
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 40 gram pijnboompitjes
  • 2 eetl. balsamico azijn (dikke, stroperige)
  • Peper
  • Grof zeezout
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Scherp mes
Koekenpan
Oven op 185 graden
Aluminiumfolie
Evt. een mandoline

BEREIDINGSWIJZE

1. Verwarm de oven voor op 185 graden Celsius.
2. Snijd de eendenborst op de vetkant in een ruitpatroon in.
3. Wrijf de eend in met grof zeezout.
4. Bak zonder olie/boter in een hete pan op de vetkant ca. 2 min.
5. Draai de eend om en kleur de vleeskant egaal bruin in ca. 1,5min.
6. Gaar de eend in de voorverwarmde oven ongeveer 7 minuten.
7. Haal de eend uit de oven en laat deze afgedekt met aluminiumfolie rusten.
8. Snijd ondertussen de bietjes en de appel in zo dun mogelijke plakjes en verdeel deze om en om op het bord.
9. Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot deze een kleurtje hebben.
10. Snijd de eendenborst in plakjes (traceren) en leg als een waaier op het midden van het bord, over de biet en appel.
11. Leg de rucola over het geheel en besprenkel met balsamico azijn.
12. Strooi als laatste de parmezaanse kaas, pijnboompitjes en een beetje peter over het gerecht.

Print dit recept

Tips!

Eend mag net als wild nog roze zijn van binnen. Dan is het juist extra lekker!