< terug

Kip met cranberry, tijm en rozemarijn

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Bijgerecht

  • 40 min
  • 4 kippendijfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels water
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 100 gram cranberries
  • zout en peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kip met cranberry, tijm en rozemarijn:

Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal: 4 personen
Type of dish: bijgerecht
Category of dish: feestelijk, winter

1. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Leg de kippendijfilets in de ovenschaal, breng op smaak met zout en peper.
3. Meng in een kommetje de olijfolie met sojasaus, honing, water en geperste knoflook. Roer goed door elkaar. Verdeel dit over de kippendijfilets. Strooi de cranberries over de ovenschaal. Ris de tijm van de takjes en verdeel dit ook over de kipfilet en leg de takjes rozemarijn erbij.
4. Verwarm de schotel 20 tot 25 minuten in de oven, tot de kippendijfiles mooi gaar zijn.
5. Verwijder de takjes rozemarijn en serveer de kip met cranberries, tijm en rozemarijn direct.
6. Serveer de kip met gebakken aardappeltjes en groente naar keuze.

De kip met cranberry, tijm en rozemarijn is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Tip:

Lekker met gebakken aardappeltjes en groente.