< terug

Risotto met kip en wintergroenten

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 25 min
Ingrediënten:
  • 150 g kipfilet
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 2 selderijstengels
  • 150 g boschampignons
  • 5 teentjes knoflook
  • 80 gram risotto rijst
  • 150 ml gevogelte fond
  • 150 ml water
  • klontje roomboter
  • naar smaak Parmezaanse kaas
  • scheut olijfolie
  • naar smaak zout en peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereiding:

Snijd de kip in blokjes en breng op smaak met peper en zout. Begin daarna met het fijnhakken van de knoflook,
het snipperen van de sjalot en het in stukjes snijden van de wortels, champignons en selderstengels. Verhit een
scheutje olie in een pan en bak de kipfiletblokjes goudbruin. Haal de kip daarna uit de pan. Ondertussen kunnen de fond en het water in een pannetje. Breng het aan de kook.
Bak de sjalot, selder en wortel in de pan en voeg na 4 minuten de champignons toe. Bak het geheel nog 3
minuten door. Voeg daarna de risottorijst toe en bak vervolgens nog enkele minuten. Zet het vuur laag en giet
een deel van de gevogeltefond in de pan. Roer regelmatig en voeg geleidelijk de rest van de fond toe. Blijf
roeren en laat de rijst rustig de vloeistof absorberen. Hierdoor ontwikkelt de risotto een rijke en volle smaak.
Voeg tot slot de kip toe en roer een klontje boter en Parmezaanse kaas door de risotto. De risotto is dan
helemaal klaar om geserveerd te worden.

Geniet ervan!

Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl

Print dit recept

Tips!