< terug

Kipfilethaasjes Met Bulgur

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 40 min
  • 13 gemarineerde kipfilethaasjes
  • 25 g boter of margarine
  • 2 eetl. olie
  • 250 g geschilde pastinaak in blokjes
  • 250 g geschraapte winterwortel in reepjes
  • 1 geschilde ui in ringen
  • 215 g Turkse bulgur
  • 1 groene courgette in blokjes
  • 1 gele courgette in blokjes
  • 4 takjes versgeknipte munt
  • Zout en peper uit de molen
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Braadpan
Aluminiumfolie
Kookpan

BEREIDINGSWIJZE

1. Neem de kip uit de koelkast.
2. Verwarm de boter met de olie in de pan en bak hierin de kip goudbruin en gaar.
3. Neem de kip dan uit de pan en houd warm onder de folie.
4. Voeg alle groenten toe, sluit de pan en laat dit ca. 25 minuten zacht pruttelen.
5. Roer zo nu en dan en giet zo nodig een beetje water in de pan.
6. Kook in die tijd de bulgur gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
7. Voeg dan de kip aan de groenten toe en verwarm dit nog 10 minuten.
8. Maak het kipgerecht op smaak met zout en peper.
9. Schep het kipgerecht op een bedje van bulgur en bestrooi met de munt.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Verse olijven