< terug

Kipfilethaasjes Met Bulgur

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 40 min
  • 13 gemarineerde kipfilethaasjes
  • 25 g boter of margarine
  • 2 eetl. olie
  • 250 g geschilde pastinaak in blokjes
  • 250 g geschraapte winterwortel in reepjes
  • 1 geschilde ui in ringen
  • 215 g Turkse bulgur
  • 1 groene courgette in blokjes
  • 1 gele courgette in blokjes
  • 4 takjes versgeknipte munt
  • Zout en peper uit de molen
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kipfilethaasjes met bulgur:

EXTRA NODIG
Braadpan
Aluminiumfolie
Kookpan

1. Neem de kip uit de koelkast.
2. Verwarm de boter met de olie in de pan, laat dit goed uit bruisen en bak hierin de kip goudbruin en gaar.
3. Neem de kip dan uit de pan en houd warm onder de folie.
4. Voeg alle groenten toe, sluit de pan en laat dit ca. 25 minuten zacht pruttelen op laag vuur.
5. Roer zo nu en dan en giet zo nodig een beetje water in de pan.
6. Kook in de tussentijd de bulgur gaar zoals staat aangegeven op de verpakking.
7. Voeg vervolgens de kip aan de groenten toe en verwarm dit nog voor ca. 10 minuten.
8. Maak het kipgerecht op smaak met zout en peper.
9. Schep het kipgerecht op een bedje van bulgur en bestrooi met de munt.

De kipfilethaasjes met bulgur zijn nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Verse olijven