< terug

Gemarineerde drumsticks

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Vleesgerecht

  • 60 min
  • 8 drumsticks
  • 1 grote rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine groene chilipeper of chilipoeder
  • 3 eetl. ketjap benteng manis
  • 2 eetl. suiker
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 snufje zout en peper
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

EXTRA NODIG

Afsluitbare koelkastdoos
Oven op 180˚C
Braadzak ca. 25x 40 cm met sluitclip
Ovenschaal
Keukenschaar

BEREIDINGSWIJZE

1. Maak een avond van tevoren de marinade in de koelkastdoos.
2. Mix hiervoor de gepelde en kleingesneden ui, de knoflook, de chili, de ketjap, de suiker, het sap, zout en peper.
3. Leg de kip erin en marineer gedurende een nacht in de koelkast.
4. Verwarm de volgende dag de oven voor en vouw de braadzak open.
5. Vul die met de gemarineerde kip (ook de overgebleven marinade), sluit met de clip en leg dit in de schaal.
6. Prik met een vork enige gaatjes in de braadzak.
7. Plaats de ovenschaal middenin de oven gedurende ca. 50 minuten.
8. Knip de braadzak daarna voorzichtig aan de bovenkant open (heet!).
9. Laat de kip nog even na bruinen.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Regenboog wortelmix
Bami goreng met kroepoek