< terug

Kipfilet Wellington style

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Bijgerecht

    ico

    Hoofdgerecht

    ico

    Voorgerecht

  • 1 uur en 30 minuten
Ingrediënten:
  • 3 kipfilets
  • kipkruiden
  • 1 rol bladerdeeg
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 doosjes kastanje champignons
  • 5 sjalotjes
  • 12 plakjes katenspek
  • kookroom
  • peterselie
  • zout en peper
  • beetje cognac
  • 1 ei
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereiding:

Stap 1:
Doe over de kipfilets wat zout en peper en kleur dit kort in de pan met een beetje olie. Haal ze daarna uit de pan.

Stap 2:
Voor de duxelle heb je een keukenmachine nodig. Doe in de keukenmachine de kastanjechampignons, sjalotten, knoflook en peterselie. Mix dit mengsel door elkaar heen. Bak dit mengsel in de pan waar de kip kort in gekleurd heeft. 

Stap 3:
Ondertussen terwijl de duxelle bakt, ga je het bladerdeeg bekleden met de katenspek. Nadat de duxelle 7 minuten pruttelt kan de kookroom eraan worden toegevoegd. Meng dit goed door elkaar heen. 

Stap 4:
Verdeel de duxelle gelijkmatig over het bladerdeeg, maar houd een beetje achter de hand voor een sausje. Leg het kipfilet in een lange baan in het midden. Vouw daarna de bladerdeeg, zodat het een pakketje wordt en verdeel een geklutst eitje over het bladerdeeg. Vergeet niet om gaatjes in het deeg te maken, zodat het vocht en stoom eruit kan. 

Stap 5:
Bak het gerecht voor 10 minuutjes op 150 graden in een voorverwarmde oven en daarna voor 35 minuten op 180 graden. 

Stap 6:
Tijd om de saus te maken. Verhit het beetje duxelle wat je over hebt en voeg daaraan wat cognac toe en laat dit kort koken. Voeg daaraan de room toe en hussel dit goed door elkaar. De saus is klaar.

Stap 7:
Haal na 45 minuten de kip Wellington uit de oven en laat het voor 7 minuten rusten. Dit zodat het vleesvocht er niet uit gaat lopen. Maak ondertussen de saus weer warm en snijd de peterselie. 

Stap 8:
De kip Wellington is bijna klaar! Snijd het gerecht in gelijkmatige plakken en voeg de saus en de peterselie daaraan toe

Geniet ervan!

Volg of abonneer je op onze kanalen voor meer inspirerende recepten:
YouTube: www.youtube.com/c/Kiprecepten
Instagram: www.instagram.com/kiprecepten
Facebook: www.facebook.com/kiprecepten.nl
TikTok: www.tiktok.com/@kiprecepten
Pinterest: nl.pinterest.com/allekiprecepten
Website: www.kiprecepten.nl

Print dit recept

Tips!