< terug

Jennie kipt traditionele hutspot met een twist

Jennie maakt een heerlijke, traditionele hutspot met een paar kleine aanpassingen. Hierdoor krijgt deze hutspot een verrassend nieuwe smaak.
In plaats van worst gebruikt Jennie kip, welke ze met kruiden op smaak brengt. Daarnaast is het mogelijk de uien met de wortels en aardappelen mee te koken, maar deze kun je ook apart bakken. Dit is wat Jennie doet om de ui een zoetere smaak te geven.

Benodigdheden

Voor 2 personen:

– Kipfilet 400 gram
– Kerrie
– 500 gram winterpenen
– 500 gram kruimige aardappelen
– 500 gram hutspot groenten (bestaande uit winterpeen en ui)

Bereidingswijze

Begin met het schillen van de aardappels en snijd deze in stukken. Schil ook de winterpenen en snijd deze in stukjes. Doe beiden in een pan en vul dit aan met water tot de groenten ruim bedekt zijn.
Breng het water aan de kook en laat het geheel zo’n 25-30 minuten doorkoken. In de tussentijd kun je verder met de kip en hutspot groenten.

Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in een kom. Voeg kerrie, zout en peper naar smaak aan de kip toe. Mix dit goed door elkaar, totdat alle kipblokjes egaal met de kruiden bedekt zijn.

Verwarm een pan en voeg hier een scheutje olijfolie aan toe. Voeg vervolgens de hutspot groenten toe. Bak deze zo’n 6-8 minuten.

Verwarm een andere pan met toevoeging van een scheutje olijfolie. Voeg hier de blokjes kipfilet aan toe. Bak deze tot de kip gaar is.

Wanneer de aardappelen en wortels gaar zijn, giet je het water uit de pan af. Voeg een deel van de gebakken hutspot groenten aan het pannetje toe. Stamp en mix de aardappelen, wortels en ui met een aardappelstamper.

Schep de gestampte aardappels en wortels op een bord en voeg hier bovenop nog wat extra van de hutspot groenten aan toe. Als laatste plaats je de kip bovenop de hutspot.

Eet smakelijk!