< terug

Dominique kipt nachos met kip

Dominique werkt in een professionele keuken en woont hier ook direct boven. Vandaag bereid ze nacho’s met pulled chicken in de restaurantkeuken. Hier kan ze vervolgens tijdens een filmmiddagje lekker van gaan genieten.

Ingrediënten voor 2 personen:

– 400 gram kipfilet
– Nacho chips
– Kipkruiden
– Kerrypoeder
– 2 puntpaprika’s
– 1 rode ui
– 2 lente-uien
– 1 avocado
– 2 theelepels knoflookpuree
– Geraspte kaas
– Chilisaus
– Crème fraîche

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Leg de kip in een ovenschaal en doe er de gewenste hoeveelheid kipkruiden en kerriepoeder overheen. Bak de kip in ongeveer 35 minuten af in de oven, of totdat de kip een kerntemperatuur heeft bereikt van 70-75 graden. Dit kan worden gemeten met een keukenthermometer. Controleer altijd of de kip gaar is nadat het uit de oven is gehaald.
3. Snijd de puntpaprika, de rode ui en de lente-ui in kleine stukken.
4. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep de inhoud eruit met een lepel. Pureer de avocado en doe het in een schaaltje. Voeg de gewenste hoeveelheid rode ui en paprika toe aan het schaaltje. Voeg vervolgens 2 theelepels knoflookpuree en wat peper toe aan het geheel en roer het door elkaar.
5. Trek met 2 vorken de kip uit elkaar, zodat er pulled chicken ontstaat.
6. Leg een laag nacho chips in een ovenschaal en doe hier een laag geraspte kaas overheen. Leg de helft van de pulled chicken eroverheen en stop de schaal in de oven, net zolang tot de kaas begint te smelten.
7. Haal de schaal uit de oven en doe er de gewenste hoeveelheid chilisaus overheen. Voeg er vervolgens een tweede laag nacho chips aan toe, leg hier de andere helft van de pulled chicken bovenop en strooi hier een royale hoeveelheid geraspte kaas overheen. Stop de ovenschaal weer terug de oven in en blijf kijken tot de kaas goed gesmolten is.
8. Haal de schaal uit de oven, doe er nog wat chilisaus overheen, doe er vervolgens 3 eetlepels crème fraîche overheen en de gewenste hoeveelheid avocado met ui en paprika mag erop worden gedaan. Strooi over het geheel nog wat lente-ui en eventueel wat rode ui heen.

Eet smakelijk!